Termometr TESTO 106 z protokołem kalibracji

Opis
Termometr TESTO 106 z protokołem kalibracji
Termometr spełnia wymogi ustawy F-gazowej
Termometr testo 106 – praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru. To niezawodne narzędzie pomiarowe, nieodzowne w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach i wiele innych.
-
Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP
-
Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych)
-
Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, że nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne
-
Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)
Termometr spożywczy testo 106 - oferuje:
Termometr do żywności testo 106 z sondą temperatury NTC jest bardzo dokładnym przyrządem pomiarowym. Użytkownik może samodzielnie ustawiać w przyrządzie wartości graniczne temperatury. W przypadku ich przekroczeń, termometr spożywczy generuje alarm akustyczny z diodą alarmową. Oznacza to, że użytkownik natychmiast dostaje informacje o osiągnięciu wartości granicznych temperatury przez produkt. Dodatkową, bardzo praktyczną funkcją jest automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold).
Termometr spożywczy wraz z futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), jest wodoszczelny (IP 67) oraz spełnia normę EN 13485 oraz HACCP.
Spełnienie bardzo restrykcyjnych norm HACCP i EN 13485 przez termometr spożywczy testo 106, daje gwarancje, że pomiary dokonywane prze użytkownika są prawidłowe.
Dane techniczne:
- Wymiary: 215x34x19 mm
- Temperatura pracy: -20 do +50 °C
- Obudowa: ABS
- Długość próbnika: 55 mm
- Długość końcówki próbnika: 15 mm
- Średnica sondy: 3 mm
- Średnica końcówki sondy: 2,2 mm
- Szybkość pomiaru: 5 sek.
- Typ baterii: 2 x 3V baterie guzikowe (CR 2032)
- Żywotność baterii: 350 h
- Wyświetlacz: LCD
Pomiar temperatury - NTC:
- Zakres pomiarowy: -50 do +275 °C
- Dokładność: ±1 % mierz.wart. (+100 do +275 °C) , ±0,5 °C (-30 do +99,9 °C), ±1,0 °C (-50 do -30,10 °C)
- Czas reakcji t99: T99 = 10 sek. (w płynie)
- Szybkość pomiaru: 0,5 sek.